Web Analytics Made Easy - Statcounter

پایگاه خبری تحلیلی «پارس»- مهدی مسائلی مدرس حوزه علمیه اصفهان در یادداشتی برای «پارس» نوشت:

یکی از خصوصیات جریان افراط‌گرای شیعه اصل کردن حواشی دینی و به حاشیه بردن متن اصلی دین است. این جریان مباحث دینی را به گونه‌ای مطرح می‌کند که مطالب فرعی و حاشیه‌ای در جایگاه اصولِ خدشه‌ناپذیر دینی قرار می‌گیرد و در مقابل، آموزه‌های مهم و اصلی دین به فراموشی سپرده می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مثلاً این جریان در نگاه به وقایع عاشورا بعضی از اختلافات جزئی تاریخی را در جایگاه اصول خدشه‌ناپذیر مذهبی قرار می‌دهد و هرکسی که با آنها دراین‌باره اختلاف دارد مورد لعن و دشنام‌گویی قرار می‌دهد. چنان‌که به خاطر اختلاف در مسائلی همچون عروسی حضرت قاسم(ع) و وجود فرزندی به نام رقیه برای امام حسین(ع) به استاد شهید مطهری توهین کرده و ایشان را مخالف نهضت حسینی(ع) معرفی ‌می‌کنند. متأسفانه پرداختن به چنین مطالبی موجب شده تا متن و اهداف اصلی عاشورا به حاشیه رود، و فراموش شود که نگرانی امام‌حسین(ع) فاصله‌گرفتن جامعه از ارزش‌های معنوی و ارزشمند‌شدن باطل در میان مسلمانان بوده است.

از این گذشته، جای گرفتن امور فرعی و اختلافی در جایگاه اصول خدشه‌ناپذیر مذهبی،‌ تهدیدی برای آزاداندیشی و رشد علمی دین است، زیرا در این شرایط حتی مراجع و علمای بزرگ شیعه نیز با یک اظهار مخالفت، با آماج توهین‌ها و تکفیرها روبرو می‌شوند. نمونهٔ چنین رفتاری را می‌توان در برخورد ناشایست با علامه سید مرتضی عسکری دید. نمونهٔ چنین رفتاری را می‌توان در برخورد ناشایست با علامه سید مرتضی عسکری دید. این عالم بزرگوار بیش از 75سال از عمر خویش را صرف خدمت به اهل‌بیت(ع)، تألیف ده‌ها کتاب دربارهٔ حقانیت تشیع و تأسیس دانشکده و مدارس و مکاتب دینی شیعی در شهرهای عراق و ایران نمود با این حال ناگهان فردی خائن و بیگانه از تشیع به‌حساب آمد، به خاطر آن که دربارهٔ زیارت عاشورا و حدیث کساء اظهارنظرهایی متفاوت داشت. استاد سید هادی خسروشاهی در توضیح اظهارنظرهای علامه عسکری می‌گوید:

«حقیقت مسأله این بود که علامه عسکری رساله‌ای دربارهٔ حدیث کساء به عربی نوشته و منتشر ساخته بود و در آن به این نتیجه رسیده بود که حدیث کساء، مانند جریان مباهله و غدیر خم، از جایگاه ویژه‌ای برخوردار است و دلیلی برای اثبات عصمت و طهارت اهل بیت(ع) است و حادثه‌ای با این اهمیت، برای روضه‌خوانی و مجلس‌داری بعضی‌ها نیست. در مورد زیارت عاشورا هم ایشان در کتاب «منتخب‌الادعیه» که به چاپ رسیده، در نقل زیارت عاشورا به متن مندرج در «کامل الزیارات» اعتماد کرده و آن را آورده است. در کامل‌الزیارات که از لحاظ تاریخ جمع‌آوری، به «مصباح المتجهد» شیخ طوسی تقدم دارد، به لعن دشمنان آل‌محمد و لعن یزید، ابن‌زیاد،آل‌مروان و آل‌امیه تصریح شده و اشاره‌ای به اشخاص دیگر وجود ندارد و این با لعن مندرج در مفاتیح‌الجنان منطبق نیست... علامه عسکری این متن را برای ایجاد وحدت بین مسلمین، بر متن مندرج در مفاتیح ـ به نقل از مصباح ـ ترجیح داده است و حتی معتقد بود این فقرهٔ مورد اختلاف، در نسخه‌های قدیمی مصباح هم دیده نمی‌شود و متأسفانه همین امر به اضافه تحلیل ایشان در مسأله حدیث کساء، باعث غوغا و هجمه بر ضد کسی شد که یک عمر در راه مدرسه اهل‌بیت صادقانه خدمت کرده است!»(سید هادی خشروشاهی، دربارهٔ علامه سید مرتضی عسکری، ص37.)

متأسفانه عده‌ای درمقابل این اظهارنظرهای علامه عسکری آن‌قدر جوسازی نمودند که عده‌ای در قم علیه ایشان راهپیمایی نمودند و فشارها و محکومیت‌ها آن‌قدر ادامه یا فت که ایشان مجبور شدند برای رفع اتهامات مطابق ذائقه عوام سخن بگویند و در پاسخ به این پرسش که «نظر حضرت‌عالی دربارهٔ عاشورا و زیارت عاشورا چیست؟» نوشتند:

«اینجانب در کتاب منتخب الادعیه دو زیارت از زیارت خاصه روز عاشورا را عرض کردم و به آن اعتقاد دارم. زیارت عاشورای مشهور و معروف، دارای مؤیدات و توثیقات خبری است که قابل تشکیک نیست و من خودم زیارت عاشورا می‌خواندم و می‌خوانم. پیش‌ازاین، من ناراحتی قلبی داشتم که یکی از بزرگان علما برای بنده زیارت عاشورا خواند و ناراحتی قلبی من مرتفع شد.»(رسول جعفریان، مقالات تاریخی، ج17، ص208.)

 

 

منبع: پارس نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارس نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۲۲۱۸۸۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حضرت ابراهیم یک پیامبر ویژه است

به گزارش گروه فرهنگ و جامعه خبرگزاری علم و فناوری آنا، حجت الاسلام والمسلمین سید عبدالفتاح نواب نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت امروز در محفل انس و معارف قرآن در جمع کارکنان مجموعه حج و زیارت با اشاره به آیات سوره های ابراهیم و بلد درباره برخی ویژگی های حضرت ابراهیم(ع) از پیامبران اولوالعزم که نام ایشان بارها در کلام وحی ذکر شده است، و مکه سخن گفت.

نماینده ولی فقیه درامور حج و زیارت با بیان اینکه به حضرت ابراهیم(ع) دومین‌ پیامبر اولوالعزم  در بیش از 60 مورد در قرآن اشاره شده است، اظهار داشت: حضرت ابراهیم یک پیامبر ویژه است و ادیان ابراهیمی پیرو راه آن حضرت هستند. 

حجت الاسلام والمسلمین نواب با اشاره به اینکه سوره ابراهیم به نام آن حضرت است، افزود: زندگی حضرت ابراهیم نه فقط برای آن زمان بلکه همیشه هستی درس آموز است چون هر چه ایشان انجام میدادند مطابق با دستورات الهی و فطرت بشری بوده است.

وی با اشاره به اینکه خداوند به پیامبر اسلام می فرماید از ابراهیم پیروی کند ، افزود: هر مسلمانی که در بیت الله الحرام  در پشت مقام ابراهیم نماز می خواند گویا آن حضرت را امام خود قرار می دهد و با اقتدا به ایشان نماز اقامه می کند.

وی محتوای آیات 35 تا 41 سوره ابراهیم را علاوه بر دعا ، در برگیرنده مناجات و عرض شکر و سپاس عنوان و به دعا برای امنیت شهر مکه، اصلاح عقیده، دوری از گمراهان و بت پرستان و ستایش خداوند، اقامه نماز، متوجه کردن قلب ها به سوی ذریه آن حضرت در این آیات اشاره کرد.

سرپرست حجاج ایرانی با اشاره به سخنان  مقام معظم رهبری در باره حضرت ابراهیم(ع) اظهار داشت: در حج پیش رو ابراهیم شناسی برای زائران در برنامه ریزی ها مورد توجه قرار خواهد گرفت و مسئولان مربوطه در این زمینه تلاش خواهند کرد.

وی همچنین  محتوای آیه 38 سوره ابراهیم "ربنا انك تعلم ما نخفى و ما نعلن و ما يخفى على الله من شى ء فى الارض و لا فى السماء - پروردگارا!هر چه را نهان و يا عيان كنيم تو مى دانى، و در زمين و آسمان چيزى از خدا نهان نيست " را مناجات گونه توصیف کرد و محتوای آیه 39 را " الحمد لله الذى وهب لى على الكبر اسمعيل و اسحق ان ربى لسميع الدعاء - ستايش خدايى را كه با وجود سالخوردگى و پيرى به من اسماعيل و اسحاق را ببخشيد كه خداى من شنواى دعاست" را شکر و سپاسگزاری به درگاه خداوند دانست.

وی افزود: حضرت ابراهیم(ع) در آیات بعدی هم طلب توفیق برای اقامه نماز و دعا برای خود و فرزندان نموده و طلب مغفرت شخصی، خانوادگی و اجتماعی را به پروردگارمتعال عرضه داشته و از خداوند می خواهد که دعایش را قبول كند.

نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت در ادامه به فضیلت و شان نزول سوره بلد اشاره کرد و گفت: این سوره با سوگند به سرزمین مکه که دعای حضرت ابراهیم در مورد امنیت این شهر بوده  آغاز می شود و با بیان صفات اهل ایمان و مومنان صالح از جمله آرامش، صبر و مرحمت پایان می یابد.

حجت الاسلام والمسلمین نواب در پایان سخنان خود با اشاره به اینکه انسان در سایه عنایات الهی می تواند کارهای بسیاری انجام دهد، بر لزوم توجه به رویکرد برائت در حج 1403   در پیروی از بیانات مقام معظم رهبری تاکید کرد.

بر پایه این گزارش، در این محفل نورانی که در آستانه هفته حج برگزار شد استاد حاج مهدی عادلی از قاریان برجسته و بین المللی کشورمان و از اعضای کاروانی قرآنی نور اعزامی به حج 1403  در فضایی معنوی به تلاوت برخی آیات سوره ابراهیم و بلد از کلام الله وحی پرداخت.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • حضرت ابراهیم یک پیامبر ویژه است
  • سومین سوگواره فرهنگی و مذهبی «نی ناله» فراخوان داد
  • معلمان معمار ساختار فرهنگی جامعه هستند
  • علامه مطهری شخصیت جامع علمی و بصیرتی معاصر است
  • برترین موتورکراس سواران تبریز معرفی شدند
  • قدرت رسانه‌ای اسرائیل نتوانست مانع دریافت حقیقت در جهان شود
  • توزیع منابع با نگاه عدالت محور کلیدواژه حل مشکل حاشیه نشینی است
  • مستند «نغمه های فروزان» فیلمی درباره بدیع الزمان فروزانفر
  • درباره میوه‌فروشی که ۱۶ سال فکر کردیم «فریدون فروغی» است!
  • اعزام ۲ هزار و ۳۹۹ نفر از حجاج استان قم به سرزمین وحی